Jag och Irene Svenonius gör gemensamt uttalande efter gårdagens attentat

Publicerat den 8 april, 2017

Gemensamt uttalande från landstinget med anledning av gårdagens händelser:

I dag vaknade vi upp till ett Stockholm som i går drabbades av ett fruktansvärt attentat. Flera dog, många skadades och flera svårt skadade vårdas fortfarande på våra sjukhus i länet. Våra tankar går till alla som drabbats och deras anhöriga. Vi är chockade, arga och ledsna, men samtidigt är vi otroligt tacksamma. Tacksamma över alla otroliga medarbetare och invånare i vårt län som igår ställde upp för varandra.

Vi vill rikta ett stort och varmt tack till alla er. Tack till alla medarbetare i sjukvården, kollektivtrafiken och landstinget som tillsammans gjorde en extra insats för att Stockholm skulle bli tryggt och säkert igen. Tack till ambulanspersonalen, undersköterskorna, sjuksköterskorna och läkarna som direkt gick upp i beredskap och vårdade de skadade med den bästa möjliga sjukvården. Tack till trafikpersonalen som sent i går kväll när trafiken började rulla igång igen, tog sig till jobbet och hjälpte de som ännu inte hade kunnat ta sig hem.

Landstingets krisledning kommer fortsatt samverka och hålla sig informerade och vårt besked är också att vår insats inte är en fråga om resurser. De resurser som kan komma att behövas ska också tillföras.

Gårdagens attack visar vilken fantastisk stad och region vi bor, lever och verkar i. När en gärningsman visade mänsklighetens allra värsta sida, visade vi oss – tillsammans som stockholmare – från vår allra bästa sida. När det svåra och fruktansvärda inträffade samlade vi oss, hjälptes åt och ställde upp för varandra. Det är en kraft som är starkare än någon annan.

Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd
Erika Ullberg, (S), oppositionslandstingsråd

Publicerat i:

Kommentarer inaktiverade.