Tack för allt vi åstadkommit tillsammans!

Publicerat den 4 april, 2019

 

Med tacksamhet för det som varit och tillförsikt om framtiden är det dags att i höst lämna över gruppledarskapet för S i regionen till någon annan. Efter drygt åtta år som heltidspolitiker, varav hälften som gruppledare, har jag beslutat mig för att söka nya arbetslivserfarenheter. Jag vill ge partiet och vår valberedning ordentligt med tid för sin process och min efterträdare tre år som oppositionsledare innan nästa val.

Jag är otroligt stolt över att i olika roller varit med och arbetat för bättre kollektivtrafik och ny sjukvårdspolitik för invånarnas – patienter, resenärer, personal och skattebetalares – bästa. Vi har exempelvis återkommande lyft oegentligheterna kring Nya Karolinska Sjukhuset och lyckades få igenom en granskning av hela affären. Andra stolta ögonblick är när vi presenterade Vårdsamverkan Stockholm och våra lokala löften om bättre primärvård i kommunerna. I stort och smått har vi gjort skillnad genom att vara en aktiv opposition, genom att vara ute mycket i verksamheten och sedan bygga våra politiska förslag på en vilja att lösa verkliga problem i människors vardag.

Hälso- och sjukvårdspolitiken är central för människors förtroende för oss och för välfärden. Jag är övertygad om att S måste fortsätta utveckla sjukvårdspolitiken, även om vi har tagit viktiga steg senaste mandatperioden med det ambitiösa arbetet vi gjorde med Göran Stiernstedt. Vi har presenterat förslag om mer effektivitet och samverkan istället för dyra privatiseringar och misslyckade upphandlingar. Sjukvårdsfrågorna måste också på ett helt annat sätt bäras upp och lyftas fram av hela partiet, under mandatperioden såväl som i valrörelsen. Valutgången i höstas ​ledde tyvärr inte till något maktskifte, men med 20 000 nya röster gick vi i Stockholmsregionen emot den nationella trenden och blev största parti för första gången på 16 år. Med en stabil politisk grund att fortsätta utvecklas på, och med alla kompetenta personer som finns i partiet är det en bra tid att söka en efterträdare som med ny energi kan sikta på en valframgång 2022.

Jag känner starkt för allt viktigt som händer i Stockholmsregionen så jag kommer att sitta kvar i partiets distriktsstyrelse och i regionfullmäktige om det går att förena med nya utmaningar utanför partipolitiken. Vad det blir återstår att se. Även om jag inte lämnar mitt uppdrag förrän efter sommaren så ​vill jag passa på att tacka alla underbara människor, medarbetare, politiker av olika färg och på olika nivåer, tjänstemän och andra aktörer för allt stöd, allt jag fått uppleva och för allt vi åstadkommit tillsammans!

Publicerat i:

Kommentarer inaktiverade.